15.8.08

İkinci madalya Nazmi Avluca'dan

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına ikinci madalya güreşte geldi. Grekoromen stilde final şansını kaçırarak üçüncülük maçı oynayan Nazmi Avluca, Çinli rakibi Ma Sanyi'yi yenerek bronz madalya kazandı.
*
84 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Nazmi Avluca, 2. turda Gürcistan'dan Badri Khasaia karşısında son derece rahat bir müsabaka çıkardı. Rakibini 4-0 ve 1-1'lik periyot skorlarıyla 2-0 yenen Avluca, 3. turda da İranlı Saman Tahmasebi'yi 2-0 (2-2/3-0) yenmeyi başardı. Avluca, yarı final müsabakasında ise Macar Zoltan Fodor karşısında 2-0 (1-2/1-1) yenilmekten kurtulamadı.
*
Avluca, akşam seansında bronz madalya müsabakasında Çinli Ma Sanyi ile karşılaştı. İlk periyodu 4-0 kaybeden Nazmi Avluca, dizinden sakatlanmasına rağmen sonraki iki periyodu 5-0 ve 6-0 kazanarak maçtan 2-1 galip ayrıldı.
***
Nazmi Avluca: ''Daha önce Avrupa ve dünya şampiyonluklarına ulaşmıştım. Kariyerimde tek eksiğim olimpiyat şampiyonluğuydu. Onu da burada tamamlayabilmek için gerçekten çok çalıştım. Olimpiyat şampiyonu olacağıma inanıyordum ama olmadı. Sonuçta olimpiyatlarda bronz madalya kazanmak da elbette önemli. Fakat hedefime ulaşamadığım için buruk bir sevinç yaşıyorum''

No comments: