20.9.08

12 Dev Adam süpürdü: 78-80

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerindeki son maçında Fransa'yı deplasmanda 80-78 mağlup etti.

Fransa 78-80 TÜRKİYE
Fransa:
78 - Diawara (8), Giffa (2), Issa (2), Gradit (7 sayı-5 ribaund), Parker (37 sayı-7 ribaund-5 asist), Tchicamboud (3), Marquis (2), De Colo (9 sayı-4 ribaund), Brun (3 sayı-5 ribaund), Turiaf (3 sayı-4 ribaund), Kirksay (2).
TÜRKİYE: 80 - Cenk Akyol (0), Sinan Güler (14 sayı-3 ribaund), Engin Atsür (7 sayı-6 ribaund-3 asist), Ersan İlyasova (12 sayı-7 ribaund), Fatih Solak (16 sayı-6 ribaund), Kerem Tunçeri (13 sayı-5 ribaund-3 asist), Oğuz Savaş (4), Kerem Gönlüm (3 sayı-7 ribaund), Ender Arslan (2), Barış Hersek (9 sayı-4 ribaund).
1.Çeyrek: 20-15
2.Çeyrek: 15-15
3.Çeyrek: 21-22
4.Çeyrek: 22-28
***
Kerem Tunçeri: "Hem bu maçta, hem de şimdiye kadar elde ettiğimiz diğer galibiyetler için herkesi çok tebrik ediyorum. Tabii ki bugün aramızda olmayan Hidayet'in de çok emeği var bu başarıda. Takım olarak önemli bir iş başardık. Ancak daha yolun başındayız, asıl hedefimiz Polonya'da zaferler elde etmek. Seneye görüşmek üzere".
*
Ersan İlyasova: "Elemeleri namağlup olarak tamamladık. Bu nedenle de Avrupa Şampiyonası kura çekimine bir üst torbadan katıalcağız. Bu da bizim için bir ödül niteliğinde. Hepimizin emeği karşılıksız kalmamış oldu. Savunma yapan ve takım oyunu oynayan tarafın her zaman galip geleceğini düşünüyorum. Bugün Parker’ın bireysel oyununa biz tüm takım olarak karşılık verdik ve galibiyeti hakettik. Bu oyunu Polonya'da da sürdürmek arzusundayız".
*
Sinan Güler: "Bu maça Fransa’yı deplasmanda ilk kez yenmek amacıyla çıktık. İlk dakikadan itibaren kazanmak için mücadele ettik. Ve tüm Avrupa’ya bundan önceki maçlarda aldığımız sonuçların bir tesadüf olmadığını gösterdik. Böylesine önemli bir galibiyete katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum".
*
Engin Atsür: "Takım arkadaşlarımla ve aldığımız sonuçlarla gurur duyuyorum. Zorlu bir maçı kazanmayı başardık. Zaman zaman geriye düştük ve seyircisi de rakibimize büyük destek verdi. Ama biz takım halinde kenetlenerek ve çok iyi yardımlaşarak maçı çevirmeyi başardık. Savaşan ve mücadele eden bir takımız. Grubumuzu zirvede tamamladığımız ve Fransa gibi bir takımı deplasmanda yendiğimiz için çok mutluyuz. Umarım aynı istikrarı ve başarıyı Polonya'ya da taşıyabiliriz".
*
Barış Hersek: "Bu performansımızı ve çıkışımızı seneye Polonya’ya da taşımak istiyoruz. Herkes çok büyük özveriyle çalıştı ve sonuçta 6’da 6 yaptık. Çok mutlu ve gururluyuz. Takımdaki arkadaşlık inanılmaz, herkes birbirine büyük destek veriyor. Başarımızı da buna borçluyuz. Gerçek bir takım olmanın ödülünü aldık".

No comments: